Bor és Pezsgő – 2023. Tavasz – nyár

Ételeinkhez válogatott bor és pezsgő ajánlatunk kiváló tételekkel.

TOKAJ

 • SAUSKA Birtok Furmint 2015 (1 dl / palack)
  2190Ft / 9900 Ft
  Illatában föld és horzsakő, amit széna és citromfű bolondít meg. Szájban behízelgően aromás, finom hangolású savakkal. Egres és avokádó végteleníti a kortyot. Tartalmas, hosszan érlelhető bor.
 • SAUSKA Cuvée 113 2019 (1 dl / palack)
  1190 Ft / 5290 Ft
  Halvány szalmasárga színű a pohárban. Illatban fűves, zöld almás jegyek mutatkoznak. Szájban telt, zamatos, hosszú utóízű, ahol a sáfrányra és a sütőtökre emlékeztető ízek dominálnak.
 • SAUSKA Cuvée 7 Siklós 2017 (palack)
  16 990 Ft
  Mélybordó szín mélyebb árnyalattal, de nem átláthatatlan mélységű és nehézségű. Fűszerek, melegbarna árnyalatok illatban. Ízében kandírozott gyümölcsök kis vaníliával, hordós jegyekkel, markánsabb fűszeresség a visszafogottabb savakkal átellenben. Sok a gyümölcs, hosszan követik az ízt a tannin és a hordó mögött. Elegáns szimbiózis.
 • SAUSKA Tokaji Aszú 6 puttonyos (6 cl)
  6 990Ft
  Világos aranyszínű. Illatában egészséges, tiszta botrytiszes jegyek, aszalt barackos, sáfrányos aromákkal. Ízében üdítő, finom harmónia uralkodik a cukor-savtengelyen sokféle finom citrussal, végig kísérő botrytiszes utóízzel. Rendkívül tartalmas, hosszú utóízű bor.
 • SAUSKA Rosé Brut ( 1 dl / palack)
  2 690 Ft / 10 990 Ft
  Ragyogó lazacszín réz árnyalatokkal, diszkrét gyöngyözéssel. Illata kirobbanó, benne málna, vérnarancs, egy lehellet nádcukor és finom fűszeresség. A szájban is vérnarancs dominál, fehérbors és szerecsendió kísérik. Roppanó savaiban aszaltszilva tűnik fel.
 • SAUSKA Brut (1 dl / palack)
  2 490 Ft / 9 990 Ft
  Citromsárga-arany, rendezett gyöngyözéssel. Csábító illat, gazdag gyümölcsösséggel, főleg érett kajszi, őszibarack és méz jegyekkel. Csodás aromaszerkezet jellemzi, kortya lefegyverző, intenzív és jó szerkezetű, savai elegánsak. Érett citrom és trópusi gyümölcsök jellemzik a kortyot, finom dohány és méz kísérőjegyekkel.
mariska étterem bor és pezsgő - sauska

SOLTÉSZ – EGER

 • SOLTÉSZ Irsai Olivér 2022 (1 dl / palack)
  950 Ft / 2190 Ft
  Játékos, könnyed, ugyanakkor sokszínű és rafinált száraz Irsai Olivér. Gazdag, zamatos gyümölcsössége, lendületes, magával ragadó ízvilága miatt szinte bárkit elcsábít. Picit hűtsük be, élvezzünk önmagában, de kínálhatjuk könnyed tésztaételekhez, salátához, vagy szárnyashúsból készült ételek mellé is. Igazi alapdarab.
 • SOLTÉSZ Olaszrizling 2021 (1 dl / palack)
  950 Ft / 2190 Ft
 • SOLTÉSZ Rosé Cuvée 2022 (1 dl / palack)
  950 Ft / 2190 Ft
  A májusi cseresznye elevenedik meg ebben a félszáraz rozéban. Kóstolva pont olyan ropogós, édes és zamatos, mint amikor egy érett, gyönyörű nagyszemű cseresznyébe harapunk. Még egy pici vaníliás-mandulásság is társul mellé.
 • SOLTÉSZ Delelő Cuvée 2016 (1 dl / palack)
  1 390 Ft / 6 890 Ft
 • SOLTÉSZ Egri Kékfrankos 2016 (1 dl / palack)
  1 490 Ft / 7 590 Ft
 • SOLTÉSZ Bikavér Superior 2016 (1 dl / palack)
  1490 Ft / 7590 Ft
  Elegáns, gazdag ízvilág, finom vaníliás, szegfűszeges, feketeboros fűszerességgel, és csipkebogyós, ribizlis, szedres gyümölcsös jegyekkel. Határozott, feszes szerkezet, integrált, bársonyos tanninokkal, és komplex zamatos lecsengéssel.
mariska étterem bor és pezsgő soltész

YEALANDS – Új-Zéland

 • YEALANDS Sauvignon Blanc (palack)
  8 990 Ft
  Minden tud, amiért egy Új-Zélandi Sauvignon blanc-t szeretünk. Trópusi gyümölcsök hihetetlen gazdagsága és elképesztően izgalmas, de nem terhes savak. Az óceán parti ültetvényeken terem a szőlő ezért minden bornak van némi nagyon érdekes sóssága. A pincészet egyik Sauvignon Blanc-ja a világ legjobbja lett a Decanter borversenyén. Vegán módon készítik.
 • YEALANDS Single Block Sauvignon Blanc L5, S1, M2 (palack)
  11 990 Ft
  Az új-zélandi Yealands borászat 2020-ban a Decanter szerint a világ legjobb Sauvignon Blanc borát készítette az L5 dűlőben. A Single Block sorozat borainak elkészítésekor a gyümölcsösség és a terroir együttes megjelenítése, harmóniája a cél. Az L5 dűlőrész – melynél fontos szerepet játszik a fenntartható gazdálkodás a környezettudatos szemlélet – Seaview Vineyard szélén terül el a mindössze 900 méterre lévő tengertől. Illatában megjelenik a tiszta kakukkfű, valamint az osztrigahéj ásványos sós jegyei.
mariska étterem bor és pezsgő Yealands