Bor és pezsgő – 2022. Tél-tavasz

Ételeinkhez válogatott bor és pezsgő ajánlatunk kiváló tételekkel.

SAUSKA TOKAJ

 • SAUSKA Birtok Furmint 2015 (1 dl / palack)
  1800 Ft / 9900 Ft
  Illatában föld és horzsakő, amit széna és citromfű bolondít meg. Szájban behízelgően aromás, finom hangolású savakkal. Egres és avokádó végteleníti a kortyot. Tartalmas, hosszan érlelhető bor.
 • SAUSKA Chardonnay 2019 (1 dl / palack)
  1430 Ft / 6500 Ft
  Halvány zöldes reflexű bor. Illatban alma és kivi, szájban kedves, finom savak, és kellemes korty jellemzi a bort. Finom déli gyümölcsös aromák, és közepesen hosszú ízintenzitás, amelyben a papaya dominál.
 • SAUSKA Cuvée 113 (1 dl / palack)
  890 Ft / 3800 Ft
  Halvány szalmasárga színű a pohárban. Illatban fűves, zöld almás jegyek mutatkoznak. Szájban telt, zamatos, hosszú utóízű, ahol a sáfrányra és a sütőtökre emlékeztető ízek dominálnak.
 • SAUSKA Cuvée 7 (1 dl / palack)
  2500 ft / 13 700 Ft
  Mélybordó szín mélyebb árnyalattal, de nem átláthatatlan mélységű és nehézségű. Fűszerek, melegbarna árnyalatok illatban. Ízében kandírozott gyümölcsök kis vaníliával, hordós jegyekkel, markánsabb fűszeresség a visszafogottabb savakkal átellenben. Sok a gyümölcs, hosszan követik az ízt a tannin és a hordó mögött. Elegáns szimbiózis.
 • SAUSKA Cuvée 13 (1 dl / palack)
  1100 Ft / 4700 Ft
  Meleg rubinvörös szín, illatában szilva, szeder, meggy és friss kovászos kenyér. Nem nagy, de arányos test, szép savakkal, sok gyümölccsel, üde utóízzel. A hétköznapok megbízhatóan klassz vörösbora.
 • SAUSKA Merlot (1 dl / palack)
  1370 Ft / 5970 Ft
  Rubinvörös démon. Gazdagon virágos, gyümölcsös, és fűszeres illatözön, aztán dohány, kakaó és fekete ribizli. Ropogós, vibrálóan izgalmas a szájban. Eleven, fűszeres, gyümölcsös, hosszú utóízű, szeretnivaló.

  “Gyönyörű vörösbogyós gyümölcsök, finom csokoládé, frissen pörkölt kávé és újra csak csoki. Egy könnyű vörös, krémes tanninokkal és mennyei utóízzel. Nagyon izgalmas most, de idővel egyre jobb lesz.” James Suckling 93 pont
 • SAUSKA Tokaji Aszú 6 puttonyos (6 cl)
  5350 Ft
  Világos aranyszínű. Illatában egészséges, tiszta botrytiszes jegyek, aszalt barackos, sáfrányos aromákkal. Ízében üdítő, finom harmónia uralkodik a cukor-savtengelyen sokféle finom citrussal, végig kísérő botrytiszes utóízzel. Rendkívül tartalmas, hosszú utóízű bor.
 • SAUSKA Rosé Brut ( 1 dl / palack)
  2550 Ft / 9900 Ft
  Ragyogó lazacszín réz árnyalatokkal, diszkrét gyöngyözéssel. Illata kirobbanó, benne málna, vérnarancs, egy lehellet nádcukor és finom fűszeresség. A szájban is vérnarancs dominál, fehérbors és szerecsendió kísérik. Roppanó savaiban aszaltszilva tűnik fel.
 • SAUSKA Brut (1 dl / palack)
  1900 Ft / 7500 Ft
  Citromsárga-arany, rendezett gyöngyözéssel. Csábító illat, gazdag gyümölcsösséggel, főleg érett kajszi, őszibarack és méz jegyekkel. Csodás aromaszerkezet jellemzi, kortya lefegyverző, intenzív és jó szerkezetű, savai elegánsak. Érett citrom és trópusi gyümölcsök jellemzik a kortyot, finom dohány és méz kísérőjegyekkel.
mariska étterem bor és pezsgő - sauska

SOLTÉSZ – EGER

 • SOLTÉSZ Irsai Olivér (1 dl / palack)
  600 Ft / 2700 Ft
  Játékos, könnyed, ugyanakkor sokszínű és rafinált száraz Irsai Olivér. Gazdag, zamatos gyümölcsössége, lendületes, magával ragadó ízvilága miatt szinte bárkit elcsábít. Picit hűtsük be, élvezzünk önmagában, de kínálhatjuk könnyed tésztaételekhez, salátához, vagy szárnyashúsból készült ételek mellé is. Igazi alapdarab.
 • SOLTÉSZ Sauvignon Blanc (1 dl / palack)
  600 Ft / 2700 Ft
 • SOLTÉSZ Olaszrizling (1 dl / palack)
  600 Ft / 2700 Ft
 • SOLTÉSZ Rosé Cuvée (1 dl / palack)
  600 Ft / 2700 Ft
  A májusi cseresznye elevenedik meg ebben a félszáraz rozéban. Kóstolva pont olyan ropogós, édes és zamatos, mint amikor egy érett, gyönyörű nagyszemű cseresznyébe harapunk. Még egy pici vaníliás-mandulásság is társul mellé.
 • SOLTÉSZ Delelő Cuvée (1 dl / palack)
  1700 Ft / 7200 Ft
 • SOLTÉSZ Egri Kékfrankos 2015 (1 dl / palack)
  1700 Ft / 7200 Ft
 • SOLTÉSZ Bikavér Superior (1 dl / palack)
  2100 Ft / 9800 Ft
  Elegáns, gazdag ízvilág, finom vaníliás, szegfűszeges, feketeboros fűszerességgel, és csipkebogyós, ribizlis, szedres gyümölcsös jegyekkel. Határozott, feszes szerkezet, integrált, bársonyos tanninokkal, és komplex zamatos lecsengéssel.
mariska étterem bor és pezsgő soltész

YEALANDS – Új-Zéland

 • YEALANDS Sauvignon Blanc (1 dl / palack)
  1800 Ft / 8400 Ft
  Minden tud, amiért egy Új-Zélandi Sauvignon blanc-t szeretünk. Trópusi gyümölcsök hihetetlen gazdagsága és elképesztően izgalmas, de nem terhes savak. Az óceán parti ültetvényeken terem a szőlő ezért minden bornak van némi nagyon érdekes sóssága. A pincészet egyik Sauvignon Blanc-ja a világ legjobbja lett a Decanter borversenyén. Vegán módon készítik.
 • YEALANDS Single Block Sauvignon Blanc L5, S1, M2 (1 dl / palack)
  1950 FT / 11 500 Ft
  Az új-zélandi Yealands borászat 2020-ban a Decanter szerint a világ legjobb Sauvignon Blanc borát készítette az L5 dűlőben. A Single Block sorozat borainak elkészítésekor a gyümölcsösség és a terroir együttes megjelenítése, harmóniája a cél. Az L5 dűlőrész – melynél fontos szerepet játszik a fenntartható gazdálkodás a környezettudatos szemlélet – Seaview Vineyard szélén terül el a mindössze 900 méterre lévő tengertől. Illatában megjelenik a tiszta kakukkfű, valamint az osztrigahéj ásványos sós jegyei.
 • YEALANDS Winemakers Reserve Sauvignon Blanc (palack)
  15 990 Ft
  Fekete cseresznye és fűszerek dominálnak az illatban és az ízben is mely minerális lecsengésben párosul. Mégis ha egy szóban kellene jellemezni akkor az az elegancia lenne.
mariska étterem bor és pezsgő Yealands