Bor és pezsgő – 2021. Nyár

Ételeinkhez válogatott bor és pezsgő ajánlatunk kiváló tételekkel.

SAUSKA TOKAJ

 • SAUSKA Birtok Furmint 2015 (1 dl / palack)
  1621 Ft / 8013 Ft
  Illatában föld és horzsakő, amit széna és citromfű bolondít meg. Szájban behízelgően aromás, finom hangolású savakkal. Egres és avokádó végteleníti a kortyot. Tartalmas, hosszan érlelhető bor.
 • SAUSKA Chardonnay 2019 (1 dl / palack)
  1011 Ft / 5055 Ft
  Halvány zöldes reflexű bor. Illatban alma és kivi, szájban kedves, finom savak, és kellemes korty jellemzi a bort. Finom déli gyümölcsös aromák, és közepesen hosszú ízintenzitás, amelyben a papaya dominál.
 • SAUSKA Pinot Noir Birs 2018 (palack)
  9780 Ft
  Lassan kibomló illat, benne meleg keleti fűszerek, dohány és szilva. Kortya gazdag, érett, mégis könnyű, friss és tiszta. Hosszan a szájban marad.
 • SAUSKA Tokaji Aszú 6 puttonyos (6 cl)
  5349 Ft
  Világos aranyszínű. Illatában egészséges, tiszta botrytiszes jegyek, aszalt barackos, sáfrányos aromákkal. Ízében üdítő, finom harmónia uralkodik a cukor-savtengelyen sokféle finom citrussal, végig kísérő botrytiszes utóízzel. Rendkívül tartalmas, hosszú utóízű bor.
 • SAUSKA Rosé Extra Brut ( 1 dl / palack)
  1626 Ft / 8128 Ft
  Ragyogó lazacszín réz árnyalatokkal, diszkrét gyöngyözéssel. Illata kirobbanó, benne málna, vérnarancs, egy lehellet nádcukor és finom fűszeresség. A szájban is vérnarancs dominál, fehérbors és szerecsendió kísérik. Roppanó savaiban aszaltszilva tűnik fel.
 • SAUSKA Tokaj Extra Brut (1 dl / palack)
  1372 Ft / 6858 Ft
  Citromsárga-arany, rendezett gyöngyözéssel. Csábító illat, gazdag gyümölcsösséggel, főleg érett kajszi, őszibarack és méz jegyekkel. Csodás aromaszerkezet jellemzi, kortya lefegyverző, intenzív és jó szerkezetű, savai elegánsak. Érett citrom és trópusi gyümölcsök jellemzik a kortyot, finom dohány és méz kísérőjegyekkel.
mariska étterem bor és pezsgő - sauska

SOLTÉSZ – EGER

 • SOLTÉSZ Irsai Olivér (1 dl / palack)
  510 Ft / 1950 Ft
  Játékos, könnyed, ugyanakkor sokszínű és rafinált száraz Irsai Olivér. Gazdag, zamatos gyümölcsössége, lendületes, magával ragadó ízvilága miatt szinte bárkit elcsábít. Picit hűtsük be, élvezzünk önmagában, de kínálhatjuk könnyed tésztaételekhez, salátához, vagy szárnyashúsból készült ételek mellé is. Igazi alapdarab.
 • SOLTÉSZ Selection Rosé Cuvée (1 dl / palack)
  510 Ft / 1950 Ft
  A májusi cseresznye elevenedik meg ebben a félszáraz rozéban. Kóstolva pont olyan ropogós, édes és zamatos, mint amikor egy érett, gyönyörű nagyszemű cseresznyébe harapunk. Még egy pici vaníliás-mandulásság is társul mellé.
 • SOLTÉSZ Olaszrizling (1 dl / palack)
  510 Ft / 1950 Ft
 • SOLTÉSZ Egri Cabernet Sauvignon (1 dl / palack)
  671 Ft / 3772 Ft
  Az ostorosi Szél-hegy különleges dűlőiről, a legszebb szőlőfürtökből készült ez a tartalmas, gazdag ízvilágú, testes Cabernet Sauvignon, amely megmutatja Eger értékeit egy ilyen komoly bor esetén is. Bársonyos, határozott tanninjait a gazdag feketebogyós gyümölcsös, finom szárított dohányleveles ízek egyensúlyozzák ki. A korty gazdag, komplex utóízt hagy maga után, amelyet érdemes kiélvezni.
 • SOLTÉSZ Bikavér Superior (palack)
  7620
  Elegáns, gazdag ízvilág, finom vaníliás, szegfűszeges, feketeboros fűszerességgel, és csipkebogyós, ribizlis, szedres gyümölcsös jegyekkel. Határozott, feszes szerkezet, integrált, bársonyos tanninokkal, és komplex zamatos lecsengéssel.
mariska étterem bor és pezsgő soltész

YEALANDS – Új-Zéland

 • YEALANDS Sauvignon Blanc (palack)
  7431 Ft
  Minden tud, amiért egy Új-Zélandi Sauvignon blanc-t szeretünk. Trópusi gyümölcsök hihetetlen gazdagsága és elképesztően izgalmas, de nem terhes savak. Az óceán parti ültetvényeken terem a szőlő ezért minden bornak van némi nagyon érdekes sóssága. A pincészet egyik Sauvignon Blanc-ja a világ legjobbja lett a Decanter borversenyén. Vegán módon készítik.
 • YEALANDS Single Block Sauvignon Blanc L5, S1, M2 (palack)
  10655 Ft
  Az új-zélandi Yealands borászat 2020-ban a Decanter szerint a világ legjobb Sauvignon Blanc borát készítette az L5 dűlőben. A Single Block sorozat borainak elkészítésekor a gyümölcsösség és a terroir együttes megjelenítése, harmóniája a cél. Az L5 dűlőrész – melynél fontos szerepet játszik a fenntartható gazdálkodás a környezettudatos szemlélet – Seaview Vineyard szélén terül el a mindössze 900 méterre lévő tengertől. Illatában megjelenik a tiszta kakukkfű, valamint az osztrigahéj ásványos sós jegyei.
 • YEALANDS Single Vineyard Pinot Noir (palack)
  13792 Ft
  Fekete cseresznye és fűszerek dominálnak az illatban és az ízben is mely minerális lecsengésben párosul. Mégis ha egy szóban kellene jellemezni akkor az az elegancia lenne.
mariska étterem bor és pezsgő Yealands