ELŐÉTELEK ÉS LEVESEK

  • Harcsa haltepertő
    3 990 Ft
    Fűszeres harcsa haltepertő, marinált lilahagyma, paradicsom salsa, remoulade, pirítós
  • Süllő haltepertő
    4 590 Ft
    Fűszeres süllő haltepertő, marinált lilahagyma, paradicsom salsa, remoulade, pirítós
  • Kacsazúza ravioli
    3 690 Ft
    Kacsazúza házi ravioliba töltve, petrezselyem, savanyított szárzeller
  • Halászlé harcsával 4,5 dl
    4 490 Ft
    Tiszafüredi halászlé, szálkamentes harcsa filé
  • Halászlé harcsával 2,5 dl
    2 900 Ft
    Tiszafüredi halászlé, szálkamentes harcsa filé
  • Vasárnapi húsleves
    2 490 Ft
    Jérce erőleves, csirkemell, lúdgége tészta, zöldség
  • Szezonális leves
    2 590 Ft
    Hétről-hétre friss és izgalmas!

50’s BURGEREK ::: Jancsa Jani x Mariska collab

  • Tisza-tó 50 éves hamburger tál
    5 890 Ft
    Halhúspogácsa, fűszeres haltepertő, füstölt tejföl, halászlé „ketchup”, marinált lilahagyma, római saláta
    + sült burgonya
  • Hortobágyi Nemzeti Park 50 éves hamburger tál
    5 890 Ft
    Hortobágy Angus© húspogácsa, kecskesajt, áfonyás bbq szósz, uborka tatár, madársaláta kovászos buciban
    + sült burgonya

FŐÉTELEK

  • Harcsapaprikás
    5 890 Ft
    Harcsa filé roston, paprikamártás, pirított túrós csusza
  • Süllő filé roston vajtökkel
    6 490 Ft
    Süllő filé roston, vajtök, zöldalma
  • Bőrén sült csirkemell filé, zöldborsós rizottó
    5 890 Ft
    Szaftos csirkemell filé bőrén sütve, sült polenta, savanyított pakcsoj
  • Kacsacomb, káposztás cvekedli
    6 290 Ft
    Konfitált kacsacomb, savanyú káposztás cvekedli, sült káposzta
  • Borjúpaprikás – kovászos kenyér tunkolós
    5 890 Ft
    Borjúpaprikás, frissen sült vadkovászos kenyér, uborkasaláta
  • Rántott csirkecomb filé
    3 890 Ft
    Omlós csirkecomb filé pankómorzsában, római ectes’ saláta
    + választható köret
  • Marhapofa
    6 890 Ft
    Lassan készült Hortobágy Angus© marhapofa, pásztortahonya, marinált kápia paprika
  • Túrós csusza
    3 490 Ft
    Jól lepirítva!
  • Heti ajánlat: Cordon bleu, burgonyapüré
    4 950 Ft
    Sertéskaraj füstölt sajttal és napon szárított sonkával töltve
  • Heti ajánlat: Bolognai
    4 890 Ft
    Pappardelle, bolognai ragu, parmezán

DESSZERTEK

  • La Túrógombóc
    3 290 Ft
    Lágy túrógombóc páros, mézes-puszedlis tejföl,
    sárgabarack
  • Apa szilvása
    2 690 Ft
    Diós-grillázs piskóta, szilva coulis, pisztácia

GYEREK

  • Rántott vagy pirított pipihús falatok (gyerek adag!)
    1 990 Ft
    + választható köret

VEGA, VEGÁN

  • Szezonális leves vega/vegán verzióban
    2 590 Ft
    Hétről-hétre friss és izgalmas!
  • Vajtük “főzelék”
    3 890 Ft
    Vajtök velouté, vajtök szalag, diós vinegrette

MARISKA ÉTLAP – MINDIG VALAMI ÚJAT

Alapanyagok

Szeretjük a környék termelőit, állattartóit és igyekszünk velük olyan kapcsolatot kialakítani, amivel segítjük a munkájukat. A nagyüzemi állattartó telepek helyett azokat a kistermelőket, őstermelőket keressük meg, akik “háztájiban”, azaz a hagyományoshoz legközelebb álló gazdálkodási formában tartják állataikat. A legfontosabb, hogy a gazda és állat kapcsolata közvetlen legyen, mert a boldog, stresszmentes szabadtartás, a gazda közelsége, “hangja” az állatok viselkedését meghatározza és így hatással van természetes gyarapodó képességükre, húsuk, tojásuk minőségére. Dédszüleink dédelgetett baromfiudvara, néven szólított malaca, kézből etetett borja jut eszünkbe ilyenkor.

“Helyiek” szeretnénk maradni, szeretnénk minél több helyben termett alapanyagot bemutatni. A Mariska étlap mindig fog tartalmazni olyan fogásokat, amelyek a régió hagyományos ételeire épülnek és a helyi termelők szezonális portékáit

Receptjeink – A Mariska étlap a nagyszüleink “receptkönyve”

A környék haléttermeitől eltérően mi nem az 1900-as évek elején Szegeden kialakult „paszírozós” verziót készítjük, hanem a Tiszafüred környékén egészen a XX. század második feléig vízpartokon és otthon főzött „bográcsos” verziót, amely nagyban hasonlít a dunai (avagy bajaiként ismert) verzióra.

Testesebb, mint a dunai, de nem olyan sűrű, mint a szegedi és nincs „alja”.

A 3 legfontosabb alkotóelem = kiváló minőség:

Hal: helyi halgazdaságból válogatva  (Tiszai halászat megszűnt)

Paprika: délvidék két legjobb termelőjétől Hagyma: öreg hagyma még tavalyról.

A halászlé mellett több olyan receptünk is van, amely a megszokottól eltérő, hagyományosabb elkészítési módot kíván. Ez olykor meglepő íz-textúra kombinációkat eredményez.

Hagyományok – A Mariska étlap tiszteleg a régiek előtt

Keressük a hagyományos készítési módokat, a tisztább, lassabb főzési és sütési tapasztalatokat. Nem rohanunk, csak jót szeretnénk enni mi is. Gyűjtöttünk rengeteg régi receptúrát és beszélgettünk idősekkel, hogy megértsük miért voltak mások az ízek régen, mint ma.

Ami nálunk új, az sokszor elég régi, csak elfeledett, divatjamúlt és alulértékelt. Igyekszünk sok ilyen régi-új fogást, készítési módot az étlapon tartani és megismertetni mindenkivel.

Jó étvágyat!